Tettstedsprogrammet

Hustadvika Næringsforum er prosjektleder for Fræna Kommune sitt Tettstedsprogram. Dette er et 4-årig prosjekt i regi av Møre og Romsdal fylkeskommune. Bakgrunnen for prosjektet er at Elnesvågen blir nytt kommunsenter for nye Hustadvika kommune fra 2020. 

torget i elnesvågen.jpg
Illustrasjon: Bilfritt torg gir mulighet for aktivitet og sosiale møteplasser. Oslo Works + Koht + Asplan Viak

 

Fræna kommune gjennomførte i 2018 et parallelloppdrag for å få på plass gjennomarbeidede løsningsforslag for utviklingen av sentrum i Hustadvika.

Det har ikke vært gjennomført større tettstedprosjekt i Elnesvågen på lengre tid. Sentrumsutviklingen i Elnesvågen ligger betydelig etter andre kommunesenter det er relevant å sammenligne seg med i fylket; som Åndalsnes, Vestnes, Ulsteinvik, Fosnavåg og Ørsta. Våren 2016 møttes ordfører, kommunens administrasjon og næringsforum representanter fra Møre og Romsdal fylkeskommune for å diskutere deltagelse i fylkeskommunen sitt tettstedsprogram. Høsten 2016 vedtok Fræna kommunestyret å søke om opptak til tettstedsprogrammet.

Kommunen, sammen med fylkeskommunen og Bylivsenteret så at behovet for et parallelloppdrag var tilstede. Et parallelloppdrag vil kunne gi kommunen gode innspill, tanker og ideer fra flere arkitektteam som kommunen kan bruke fritt i ettertid. Det er mange grunner til å kjøre en grundig prosess for stedsutvikling av kommunesenteret Elnesvågen. Kommunen har manglet et godt verktøy som legger premisser for framtidig utvikling. Det er viktig å vite hvor en skal - før en går dit.

Tre arkitektteam ble etter en prekvalifisering invitert til å delta i parallelloppdraget:

TEAM 1
Fragment AS, Snøhetta AS, Formløs architecture AS, K.NÆSS AS

TEAM 2
Ghilardi + Hellsten arkitekter, Norsam AS

TEAM 3
Oslo Works arkitekter. KOHT arkitekter, Asplan Viak

 

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×