PTG FrioNordica er Årets bedrift i Hustadvika 2022

PTG FrioNordica er Årets bedrift i Hustadvika 2022, og 26. januar hadde styreleder og daglig leder i Hustadvika Næringsforum gleden av å overrekke prisen til ledelsen og alle ansatte hos PTG FrioNordica i Malmefjorden.

Bilde 26.01.2023, 14 12 05.jpg

PTG FrioNordica har det siste året ansatt flere nye medarbeidere, og har doblet omsetning over en toårsperiode. De har jobbet aktivt med omdømmebygging gjennom profilering og en spennende arbeidsplass i utvikling nasjonalt og globalt. De har utvidet og modernisert anlegget i Malmefjorden, og planlegger allerede utvidelse for å styrke konkurranseevnen og produksjonskapasiteten i årene som kommer.

Historien til PTG FrioNordica

I et treskur på Bolsønes Verft på 70- tallet startet det hele med. Det første et oppdrag å bygge en varmepumpe til et settefiskanlegg for smolt i Sunndalen. Siden har det gått slag i slag. I 2013 var behovet for større plass og mer tilgang på arbeidskraft avgjørende for at selskapet valgte å flytte til Malmefjorden.

PTG FrioNordica er i dag en ledende produsent av kjølesystemer. De er en betydelig leverandør av kjøle- og fryseløsninger for industri og marin virksomhet, både nasjonalt og internasjonal. De utvikler og produserer sitt produkt i verdensklasse, med lavt energiforbruk, lavere driftskostnader og redusert karbonavtrykk. Dette gir kunden en viktig konkurranseverdi.

Selskapet ble i 2018 kjøpt opp av det internasjonale konsernet PTG, og har siden økt ordretilgangen og omsetningen betraktelig. Statsminister Erna Solberg åpnet den nye fabrikken i 2021, og på samme tidspunkt skriver selskapet under storkontrakt med Artec Aqua. Denne kontrakten produksjon av et spesialtilpasset energianlegg med seks varmepumper til Salmon Evolution sitt anlegg på Indre Harøy. Industrieventyret fortsetter i fabrikken i Malmefjorden som nå rommer over 50 ansatte, og står for store deler av PTG-konsernets produksjon.

Årlig pris


Dette er andre gangen prisen deles ut i regi av Hustadvika Næringsforum under nye statutter. Medlemsbedriftene i Hustadvika Næringsforum nominerer selv sine kandidater, mens utvelgelsen foretas av juryen som består av styremedlemmene i næringsforumet. 

Vi gratulerer, og ønsker PTG FrioNordica lykke til videre!

Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×